vrijdag 30 mei 2014

Bijna bij de eindstreep!

Afgelopen dinsdag (27-05-2014) was het dan zover de laatste chemo!!

Het is voor mijn gevoel best wel snel gegaan! 12 chemokuren verder en een hele ervaring rijker.
Ik hoef waarschijnlijk ook niet meer bestraald te worden. Alleen moet ik dit nog even van mijn internist horen, ik heb het namelijk alleen nog gehoord van mijn huisarts. Hij had een verslag mee van een gesprek, hier kwam dat in naar voren! Dus dat is nog even spannend!!

Ik had dezelfde verpleegkundige als de vorige keer. Mijn waarde van mijn witte bloedcellen was behoorlijk gestegen! van rond de 0,8 tot boven de 3!! Lang leve de Neulasta spuit! :)

De kuur ging zoals de andere kuren. Toen het klaar was ging ik de verpleegkundigen gedag zeggen, het voelde best wel vreemd. Uit je vertrouwde situatie, op weg naar de toekomst!

Over 3 weken heb ik weer de PET-scan, deze is gepland op 17 juni. 24 juni heb ik weer een gesprek bij de internist, hier hoor ik hoe het verder gaat en ik krijg dan de uitslag van de scan. Na dit gesprek ga ik ook nog even langs bij de verpleegkundigen van mijn afdeling! Dan is het als het goed is tijd voor taart!!!! :)

We zien wel wat de toekomst brengt. Ik zeg altijd maar zo: Geniet van het leven!

We zouden meer moeten genieten
Van de mooie dingen in het leven
Want behalve spullen en geld
Heeft het zoveel moois te geven

De zon die iedere dag weer schijnt
De maan die na de nacht verdwijnt
De bloemen die bloeien in het gras
De regen die valt in een waterplas

Dus maak van iedere dag iets moois
En geniet met volle teugen van het leven
Kijk goed naar de wereld om je heen
Want het heeft zoveel moois te geven

http://www.1001gedichten.nl/gedichten/2647/genieten/


vrijdag 16 mei 2014

14 mei de Neulasta spuit.

Omdat mijn witte bloedcellen altijd erg laag zijn na 2 weken rust, kreeg ik de 14de een Neulasta spuit. Deze spuit moet er voor zorgen dat het beenmerg gestimuleerd word, om meer witte bloedcellen aan te maken. Ze doen dit bij mij voor de laatste kuur, zo komt er hopelijk niet nog een week extra tussen. De aanvraag voor de PET-scan is onderweg, dus nu afwachten wanneer ik kan.

Het is trouwens wel goed geregeld met die spuit. De koerier belt wanneer hij de spuit kan bezorgen, dat was smorgens. De spuit moest ik bewaren in de koelkast. Smiddags belt de verpleegkundige wanneer ze langs kan komen om hem te zetten, ook zegt ze wanneer je hem uit de koelkast kan halen.   Dan kan de spuit wat op kamertemperatuur komen, zodat je er minder last van hebt.
De verpleegkundige kwam rond 18:15 uur. Ze prikte in mijn buik, je voelt er niet echt wat van maar omdat ze het langzaam inspoot voel je wel de druk.

Ik had al een boekje mee uit het ziekenhuis gekregen en die had ik doorgelezen. De verpleegkundige zei dat je grieperige verschijnselen kan krijgen.

De dag daarna (gisteren) kwam ik van bed en voelde ik me net een plank. Ook net dat je de hele nacht aan fitness hebt gedaan. Dit is die botpijn! Paracetamol helpt gelukkig wel wat!!

Vandaag voel ik hetzelfde, maar als ik bijvoorbeeld ga zitten krijg ik steken in mijn rug. Maar weer een paracetamol erin! ;)

Het gaat wel weer over, is voor een goed doel!!!! :)

Die zit erin!!!

dinsdag 13 mei 2014

13 mei. Chemokuur nummer 11.

Vandaag 13 mei is het zo ver, chemokuur nummer 11!


Ik zit op dit moment weer in de stoel. Vanmorgen eerst weer bloed geprikt, na 2 keer prikken was het raak.


Daarna weer terug lopen en wachten op de uitslag. Het kon doorgaan, gelukkig!!!!!
Mijn 'vaste' verpleegkundige die eind april weg ging was er ook nog even! Erg leuk om haar nog even te zien! Ze wenste me nog succes. Die lieverd! :) dat zou wel lukken!!


Hierna nog 1 kuur te gaan en daarna weer een PET-scan. Wat is dat toch snel gegaan!


Op dit moment loopt het 2e zakje door het infuus. De rest volgt vanzelf weer! :)




Morgen krijg ik de Neulasta spuit. Ik ben best wel zenuwachtig voor de bijwerkingen, maar wie weet valt het mee! We zien het wel weer.






Hé! Het zonnetje begint te schijnen, heerlijk! Zou het dan toch zomer worden? ;)


Tot snel!

vrijdag 9 mei 2014

Chemo 11 uitgesteld.

Dinsdag 6 mei zou ik chemokuur 11 krijgen, deze ging helaas weer niet door en is verplaatst.
Nu krijg ik hem 14 mei!
Ik ga ervan uit dat het dan wel doorgaat, als ik namelijk een week extra rust heb zijn de witte bloedcellen weer behoorlijk gestegen!!


Ik krijg de Neulasta spuit dan die dag erna op woensdag! Ben benieuwd of die spuit zijn werk doet en ik eindelijk af kan tellen!


Ben er bijna! Nog even volhouden! :)


Tot snel!